Nieuwe fiets(kleding)!

Roemer

Miranda

Cover Image

Afgelopen week was het eindelijk zo ver, de nieuwe fietskleding was binnen! Al in de winter hadden er uitgebreide passessies plaatsgevonden, waren er meerdere ontwerpen voorbij gekomen, en nu een paar maanden later was er een doos vol verse fietskleding geleverd!

Altijd spannend hoe het ontwerp er dan echt uit ziet, en hoe de maten een halfjaar later zitten. Als een razend vuurtje verspreiden de pakjes zich over het team (uiteraard allemaal bezorgd op 1,5m afstand), en de appjes met Wauw, dat zit lekker, wat mooi, oew zacht stofje, en eindelijk warme winterkleding bleven op en neer verstuurd worden. Korte conclusie: wij zijn dik tevreden met onze nieuwe outfit en hopen hier snel mee in het publiek te mogen verschijnen. Tot die tijd kunnen jullie alvast de foto’s bewonderen!

De nieuwe kleding was een feestje voor het hele team, maar voor mij en Roemer ging het feestje nog een stukje verder. Wij gingen deze week kijken voor tijdritfietsen, en niet zo maar ergens...

De SEG racing Academy stapt over op een nieuwe sponsor en verkoopt daarom alle oude koga fietsen. Dit doen ze vanuit hun eigen werkplaats in Eindhoven, en alleen al daar een kijkje nemen was een feestje op zich.

We waren bang dat het zoeken werd naar waar we precies moesten zijn, maar de teambussen voor de deur verraadden waar we moesten zijn. Aangekomen stonden de tijdritfietsen netjes uitgestald en kregen we een uitleg over de fietsen en groepen die erop zaten. Onze maten werden vergeleken met de maten van de renners die erop hadden gezeten om zo tot de juiste maat te komen, een M voor Roemer en een S voor mij. Vervolgens mochten we zelf even rustig naar de fietsen kijken en een rondje lopen door de werkplaats. Prachtig om al die frames geordend aan de muur te zien hangen, een mooie wand met al het gereedschap, en kasten vol met teamkleding, bidons, en alle mogelijke onderdelen en fietsbenodigdheden. Ook heel leuk om van een monteur, en wiellerliefhebber, zijn ervaring te horen hoe een seizoen er normaal gesproken aan toe gaat.

Uiteindelijk hadden we 3 mooie fietsen op het oog. Echter kwam er later op de dag nog iemand kijken voor 1 van die fietsen en die had zijn afspraak eerder gemaakt, dus had uiteraard ook eerste keus. Terwijl wij een rondje in de buurt wandelden werd één van de drie fietsen die wij op het oog hadden verkocht. Jammer, maar dit maakte voor ons de keuze dan wel weer een stuk makkelijker.

Uiteindelijk heeft Roemer de fiets van vorig seizoen in maat M, inclusief een nieuwe zadelpen om deze nog ‘even’ op de juiste hoogte af te zagen. Ik ga waarschijnlijk voor een frame van een eerder jaar, maar dit is nog geen complete fiets. Ik ga dus eerst (samen met Roemer en de monteur) op zoek of er voldoende en betaalbare onderdelen zijn voor die fiets.

In de teamtijdritten waren we al behoorlijk goed, maar met deze snelle fietsen en mooie pakken zal dat alleen nog maar beter worden:)! Voorlopig moet ik nog even op mijn fiets wachten, en moet ook eerst Roemers fiets nog op de juiste maat worden afgesteld, en dan gaan we er eindeloos veel kilometers op trainen om zo in onze volgende tijdrit onvoorstelbaar hard te rijden.

We kunnen niet wachten tot het zover is!

Liefs,
Miranda

Foto's