We gaan weer racen!

Roemer

Miranda

Cover Image

We zijn volop in voorbereiding voor de eerste cyclo die weer op de kalender staat, namelijk; Trilogie de Maurienne. Dit normaal driedaagse evenement in juni is dit jaar veranderd in een tweedaags evenement in augustus. Vorig jaar namen Roemer en ik een voorproefje, maar dit jaar zullen we met een volledig team deelnemen. Met 6 renners sterk, inclusief 2 dames (!!) zullen wij aan de start verschijnen.

Het team zal bestaan uit: Dennis, Marjolein, Marlon, Miranda, Roemer en Tom. De strijd om de titel kopman zal spannend worden, Marlon heeft zichzelf al vaker zonder specifieke wielrentraining bewezen, waar Roemer en Tom in voorgaande cyclo’s vaak de titel kopman heen en weer schoven. Dennis zal als echte gentleman deze strijd niet aangaan en waar mogelijk de dames uit de wind houden! Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat we ergens aan de start hebben gestaan, lijkt dit ons een goed moment om iedereen (nogmaals) voor te stellen.

Dennis
Zoals gezegd een ware gentleman die zich niet met de titelstrijd als kopman gaat bezighouden. Hij heeft vorig jaar de longen uit zijn lijf gereden in de teamtijdrit in Leiderdorp, waarna hij direct zijn plek had veroverd en succesvol meedeed aan de teamtijdrit van de BinckBankTour in Den Haag en we er met de titel vandoor gingen. Om het af te leren reed hij ook mee in de teamtijdrit de ronde van het Zuidland, en kreeg daar zelfs de smaak te pakken om wat kopbeurten te doen. Inmiddels maakt hij geregeld lange duurritten en kijkt na meerdere ritten in Limburg en zijn bergervaringen in Gran Canaria uit om zijn eerste ritten in de Alpen te gaan rijden!

Marjolein
Deze bikkel reed begin 2020 de strandrace in Egmond en werd toen genekt door materiaalpech. Gelukkig is dit haar motivatie alleen ten goede gekomen. Ze heeft veel power in haar benen, en een fantastisch uithoudingsvermogen. Sinds ze aan de bergen heeft geproefd in het Zwarte Woud kan ze niet wachten om een echte Alpenreus op te rijden. Een beetje spannend vindt ze de cyclo wel, maar we hebben het volste vertrouwen erin dat ze het er goed vanaf gaat brengen!

Marlon
Deze allround sportman brengt buiten fietsen en hardlopen ook veel uren door op het Korfbalveld. Dus aan training geen gebrek. Daarbij heeft hij een prachtige nieuwe fiets aangeschaft met bergverzet, dus aan het materiaal zal het met deze Cube niet liggen. We hebben hem al in actie gezien bij verschillende hardloopevenementen, die hij met weinig moeite leek te volbrengen. Vorig jaar stond hij voor het eerst aan de start van een cyclo, en reed toen naar het gouden brevet in Les Trois Ballons. Die ervaring smaakte naar meer, dus ook Marlon kan niet wachten om te finishen boven op een Alpencol!

Miranda
Jezelf voorstellen is toch altijd een beetje ongemakkelijk, maar ik ben voornemens de mannen van ons team zo lang mogelijk bij te blijven en heb goede hoop dat het lukt. Nou overschat ik op voorhand mijn eigen fietsprestaties nog wel eens, dus we zullen zien. Qua cyclo ligt Maurienne mij, met z’n lange etappes, wel. Ik ben goed voorbereid, kan niet wachten tot het zover is, en vind het fantastisch dat we met zo’n groot team aan de start staan! Daarbij deel ik mijn wielerleven tegenwoordig op Instagram, en zou ik het leuk vinden als je mij daar volgt:)

Roemer
Een vertrouwd gezicht binnen het team, hij heeft volgens mij nog geen cyclo overgeslagen, maar is door blessures wel eens uitgevallen. Roemer is op dit moment fitter dan ooit, en verpulverd zijn eigen stravarecords momenteel in de bergen. Als dat zo doorzet zal hij ook in de Alpen fantastische tijden rijden. Zijn kracht lag nooit zo in de lange etappes, maar daar heeft hij de afgelopen jaren aan gewerkt. Hopelijk kan hij dit in Maurienne laten zien!

Tom
Kent elke Alpencol op zijn duimpje, en niet alleen doordat hij al zijn hele leven de Tour de France op televisie volgt. Maar toch vooral omdat hij ze al van jongs af aan op de racefiets verkent heeft. In tegenstelling tot Roemer is Tom juist van de lange adem en zal dat hem ten goede komen in de lange etappes van Maurienne. Echter is Tom sinds een jaar ook trotse papa van de kleine Anna, en ondanks dat Anna het heerlijk vindt om in het fietsstoeltje of karretje te zitten, komt het zijn trainingsuren niet altijd ten goede. Daarom is Tom benieuwd wat zijn benen momenteel in de Alpen kunnen, en vindt hij het toch vooral heel leuk om weer eens in een cyclo een berg op te fietsen omringd door zijn teammaatjes!

Kortom we hebben er allemaal erg veel zin in. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen, en als team zijn we erg compleet! We gaan er hoe dan ook een mooie ervaring van maken. De komende tijd zullen we ons nog zo goed mogelijk voorbereiden, zodat we hopelijk over 2 weken in topvorm afreizen naar de Alpen.

We houden jullie op de hoogte!

Liefs,
Miranda en het MinigigsCyclingTeam

Ps. en als je de komende tijd af en toe denkt, ben ik nou gek of zie ik dubbel? Ondanks dat ze heel andere kwaliteiten hebben, lijken Dennis en Marlon qua uiterlijk behoorlijk op elkaar. Dat schijnt wel vaker te gebeuren met tweelingbroers;)