Fietsen bij het MinigigsCyclingTeam, de ervaring van Dennis!

Roemer

Miranda

Cover Image

Hallo allemaal,

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Dennis en ik fiets nu zo'n vier jaar en het wordt steeds wat fanatieker. Eigenlijk sinds vorig jaar meerijdend met het minigigs cycling team, vanaf het moment dat ik de eerste keer het pakje aanhad. Dat was een mooie dag omdat we toen ook gelijk de binck bank tour teamtijdrit hadden gewonnen.

Daarvoor heb ik ook al vaker met leden van minigigs kennis gemaakt/gefietst. Zo waren Roemer en Miranda vrienden van Marlon, wat mijn identieke tweelingbroer is. We zorgen nog wel eens voor de nodige verwarring, al zijn wij in alle haast ook weleens voor Roemer aan gezien!

Zoals ik zei ben ik steeds wat fanatieker aan het worden, want in de eerste jaren deed ik alleen wat rondjes in de duinen in de buurt van waar we woonden en een jaarlijks weekendje Limburg. Zoals ik zei is het de afgelopen twee jaar is het wat fanatieker en wat meer geworden, mede dankzij het feit dat mijn vriendin Irina ook een racefiets heeft en gebruikt. Zo zijn we vorig jaar met teamtijdritten en wat langere tourtochten toch wat verder gekomen dan de jaren daarvoor! Daarnaast zijn we begin dit jaar in gran canaria geweest om te fietsen en toen hebben we voor het eerst aan de bergjes geproefd.

Vorige week zijn we nog in de Duitse Eifel geweest en nu zitten we zomaar in de Franse Alpen, iets wat aanzienlijk imposanter is dan de Hollandse duinen. Daarbij komt dat er verschillende namen van cols bekend voorkomen uit de Tour en dan kan je zomaar een beetje zenuwachtig worden.

Al met al zijn we hier voor de cyclo van zaterdag en zondag, maar dat neemt niet weg dat we flink kunnen genieten op de resterende dagen. Geheel in minigigs stijl zijn we gelijk de eerste dag 1 van de zwaarste (en de mooiste) collen van de Alpen opgegaan, de Galibier (en de Telegraphe). Zo ging het ook het eerste weekend in Limburg zo'n 4 jaar geleden. Ik verwacht dat het over 20 jaar nog altijd zo zal zijn bij minigigs.

Ik vind het superleuk om met allerlei ritten met ze mee te doen en blij dat ik het komend weekend kan rijden in de minigigs kleuren bij de Trilogie de Maurienne. We gaan kijken of het wat wordt, maar de ervaring wordt het belangrijkst!

Dennis!